Splash_Services

Θεματικές επιμόρφωσης εργαζομένων και στελεχών

Υποστήριξη και αλληλοϋποστήριξη εργαζομένων με ευθύνες φροντίδας

Η φροντίδα αποτελεί, με λιγότερο ή περισσότερο ορατό τρόπο, μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Είτε είμαστε γονείς, είτε υποστηρίζουμε ηλικιωμένα, ασθενή ή ανάπηρα μέλη της οικογένειάς μας, είτε φροντίζουμε ζώα και μέλη της ευρύτερης κοινότητας, χρειαζόμαστε την υποστήριξη του εργασιακού μας περιβάλλοντος αλλά και τη γνώση και κατανόηση των ατόμων γύρω μας για να φέρουμε εις πέρας αποτελεσματικά και αβίαστα τις ευθύνες φροντίδας που αναλαμβάνουμε. Σε αυτό το πρακτικό σεμινάριο, θα διερευνήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ζητήσουμε και να προσφέρουμε υποστήριξη σε φροντίστριες και φροντιστές, απ’ όποια θέση κι αν βρισκόμαστε στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.

HR | All employees | People Leaders | Ζητήματα ευθυνών φροντίδας
Διαχείριση πένθους φροντιστών-φροντιστριών στο εταιρικό περιβάλλον

Με ποιες μορφές εκδηλώνεται το πένθος και η απώλεια στο εταιρικό περιβάλλον;  Ποια συναισθήματα βιώνει η ομάδα όταν χάνει κάποιο μέλος της ή όταν κάποιο άτομο εντός της ομάδας βιώνει ένα πένθος στην προσωπική του ζωή; Τι οφείλουν να γνωρίζουν οι ηγέτες και ηγέτιδες για τα στάδια του πένθους και για τις στρατηγικές αντιμετώπισης, ώστε όλα τα μέλη να κάνουν μία ομαλή μετάβαση, όταν παρουσιάζεται η ανάγκη; Η συγκεκριμένη σειρά εργαστηρίων είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει ένα περιβάλλον ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα στα μέλη, καθώς και πρακτικά εργαλεία αναγνώρισης συναισθημάτων. Στόχοι αυτής της θεματικής είναι η ανάπτυξη της ομάδας, η αποδοχή της παρούσας κατάστασης απώλειας, και η δημιουργία ενός υποστηρικτικού κλίματος για τα πρόσωπα που πενθούν.

HR | All employees | People Leaders | Ζητήματα ευθυνών φροντίδας
Υποστήριξη γονέων με παιδιά με νοητική αναπηρία

Μέσα σε αυτό το σεμινάριο θα συζητηθούν οι αυξημένες προκλήσεις εξισορρόπησης επαγγελματικής ζωής και των ευθυνών φροντίδας που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών με νοητική αναπηρία. Θα διερευνήσουμε τεκμηριωμένες πρακτικές για την εξισορρόπηση των προκλήσεων αυτών και πώς το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να συμβάλει στην ποιότητα ζωής των φροντιστών και φροντιστριών. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα μπορέσουν να κατανοήσουν την καθημερινότητα των γονέων, να ενημερωθούν και ώς αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ανοιχτής επικοινωνίας, και ενσυναίσθησης που θα ενισχύσει τη συνολική ευημερία στον επαγγελματικό χώρο.

HR | All employees | People Leaders | Ζητήματα ευθυνών φροντίδας

Web design by Coppola Studio & Web development by Nevma