Splash_Services

Θεματικές επιμόρφωσης εργαζομένων και στελεχών

Δεξιότητες ηγεσίας για τη διαγενεακή συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο

Η αποτελεσματική διαχείριση της διαγενεακής ποικιλομορφίας στον εργασιακό χώρο αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία των οργανισμών. Στο πλαίσιο αυτού του διαδραστικού σεμιναρίου θα εξετάσουμε πώς η νευροηγεσία μπορεί να επηρεάσει θετικά στην επίτευξη της διαγενεακής συμπερίληψης, παρέχοντας στρατηγικές που βασίζονται στις αρχές της νευροεπιστήμης και στην κοινωνική κατανόηση των γενεών. Στόχος είναι η δημιουργία ενός συνεργατικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλα τα μέλη της ομάδας, μέσω της κατανόησης των ψυχολογικών αναγκών, της προώθησης της ανοιχτής επικοινωνίας και της δημιουργίας μιας κουλτούρας συνεργασίας. Παράλληλα, θα αναπτύξουμε δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης προκειμένου να ενισχύσουμε την καθοδήγηση και την υποστήριξη ανάμεσα σε εργαζόμενα άτομα από διαφορετικές γενιές.

HR | People Leaders | Senior management | Ζητήματα διαγενεακής συμπερίληψης
Διαγενεακή συνεργασία & αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γενεών 

Σε έναν κόσμο όπου η γενεαλογική πολυμορφία είναι πλέον καθημερινή πραγματικότητα, η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των γενεών είναι καθοριστικής σημασίας, ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο. Οι παρεξηγήσεις και οι διαφορές στην προσέγγιση και στις προτεραιότητες μεταξύ των γενεών οδηγούν σε προκλήσεις, επηρεάζοντας την παραγωγικότητα και την συνοχή της ομάδας. Τι σημαίνει cringe; Γιατί «η νέα γενιά δεν ξέρει να δουλεύει ή δεν δείχνει σεβασμό»; Πώς τα social media καθορίζουν τον τρόπο επικοινωνίας μας και, τελικά, χρειάζονται πια τα σημεία στίξης; Σε αυτό το εργαστήριο θα αναλύσουμε τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και διάδρασης των διαφορετικών γενεών, το πώς αλληλεπιδρούν, τι όνειρα μοιράζονται, πώς απογοητεύονται από την έλλειψη κατανόησης. Κυρίως το τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα συνεργασίας για την προαγωγή της καινοτόμου σκέψης και το συνδυασμό της με την εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων.

HR | All employees | People Leaders | Senior management | Ζητήματα διαγενεακής συμπερίληψης
Εκπαίδευση στελεχών για τη διαχείριση και ανάπτυξη ατόμων 50+

Η υποστήριξη της καριέρας ατόμων 50+ αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση και ευκαιρία για τις εταιρείες, καθώς τα άτομα αυτά φέρουν μαζί τους σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες. Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην εκπαίδευση των στελεχών για βέλτιστη διαχείριση αλλά και ανάπτυξη αυτής της ηλικιακής ομάδας, με στόχο την  τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους, την ενίσχυση της δέσμευσής τους στην ομάδα τους και τον οργανισμό και τη μεταβίβαση γνώσεων και εμπειριών τους στις νεότερες γενιές εργαζομένων. Θα εξετάσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα 50+, όπως το χάσμα αυτοπεποίθησης, οι προκαταλήψεις σχετικά με την ηλικία, καθώς και οι ανάγκες upskilling που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη περίοδο της επαγγελματικής τους ζωής. Θα διερευνήσουμε το πώς οι υπάρχουσες πολιτικές και διαδικασίες μπορούν να προσαρμοστούν ώστε το πλάνο ανάπτυξης και δεξιοτήτων, τα κίνητρα και τα εργαλεία να εναρμονίζονται με τις ανάγκες και τις προκλήσεις που συναντάνε τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο εργασιακό περιβάλλον. Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε μία εργαλειοθήκη δράσεων δικτύωσης και υποστήριξης, όπως είναι ο εθελοντισμός, τα προγράμματα mentoring, οι κύκλοι διαλόγου και λέσχες ανάγνωσης, που στοχεύουν στην ενίσχυση της επικοινωνίας, της αλληλοκατανόησης και της υγιούς συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.

HR | People Leaders | Ζητήματα διαγενεακής συμπερίληψης

Web design by Coppola Studio & Web development by Nevma